Nyheter

Årets trendspaning från London och Stockholm

Årets intensiva mässvecka är över. Våra studerande från TEC är nu uppdaterade med de senaste nyheterna och trenderna i branschen. Här kommer en rapport från WTM - World Travel Market i London och TNM - Travel News Market i Stockholm.

World Travel Market i London

De studerande i klasserna Destination Management incoming Tourism och Internationell Resekonsult erbjuds varje år möjlighet att besöka World Travel Market i London. De som besöker mässan för första gången brukar bli överväldigade. Under en dag har de studerande möjlighet att möta representanter från de största destinationerna och varumärkena i branschen.

En fantastisk möjlighet

WTM är en fantastisk möjlighet får våra studerande att få en inblick i branschen och etablera kontakter för framtiden, säger Kathine Weil, Utbildningsledare på TEC och fortsätter. Vårt upplägg brukar vara mässbesök på tisdag och sedan på onsdag gör vi en guidad tur i London. Detta gör det möjligt att kombinera mässbesöket med en weekend i London.

Mässorna är härlig spåkula som visar vart branschen är på väg Kathrine Weil, utbildningsansvarig på TEC.

Travel News Market

Varje år efter WTM är det dags för Travel News Market i Stockholm. Här visar många utställare från Sverige och hela världen sina destinationer och tjänster för branschen. Ett perfekt tillfälle för de studerande att träffa framtida arbetsgivare och bygga sitt personliga nätverk.

Nyheter och trender

Mässorna innebär att de studerande på ett naturligt sätt skapar sitt nätverk då de får kontakt med många personer inom branschen. Den stora trenden för kommande år är alternativt resande och hur vi kan bli mer hållbara. Intresset för tågresor förväntas öka, men det finns fortfarande stora utmaningar med tex olika spårbredd i Europa, vagnkapacitet och användarvänliga bokningssystem för kunderna. Greta Thunberg diskuteras mycket och det svenska uttrycket flygskam används oöversatt i fler länder. Man kan säga att Sverige äger klimatfrågan i resesammanhang.

Inspirerande resa

Ska man bli någon i branschen måste man vara på mässorna. WTM var mäktigt och montrarna var väldigt påkostade. I Stockholm var det mer avskalat och enkelt, men lättare att få kontakt med utställarna. Men en sak som är tydlig är att vi i Sverige måste bli bättre på att marknadsföra oss utomlands säger Jeanette Van den Bose och Ann-Sofie Nordgren, studerande på Destination Management Incoming Tourism.

Läs mer om utbildningarna här
Destination Management Incoming Tourism
Internationell Resekonsult TRAC/IATA

Vi samarbetar med bland andra
Apollo / Easyfairs / Egencia / Ekman Resor / Elite / ESS group / First Camp / Gothia Towers / Haman group / Herr Omar / Liseberg / MeetAgain / MeetAgain / MSC Cruiseline / Naturturismföretagen / Nazar / PS Ocassion / Quality Friends Hotell / ReiseBazaar / Resia / Scandic / Stockholm Live / Stockholm Live / Strawberry / Strömma / Ticket / TRAC – Travel Academy / Travel Experience / Visit Roslagen / Visit Stockholm /

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Travel Education Centre, orgnr. 556549-8937 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser

Cookies för annonsmätning

För att kunna erbjuda bättre service och upplevelse placerar vi cookies för att kunna anpassa marknadsföring till dig. Ett annat syfte med denna behandling är att kunna marknadsföra produkter eller tjänster till dig, ge anpassade erbjudanden eller marknadsföra och ge rekommendationer kring nya koncept utifrån vad du har köpt tidigare.

Cookies för personlig annonsmätning

För att kunna visa relevant reklam placerar vi cookies för att anpassa innehållet för dig

Cookies för anpassade annonser

För att visa relevanta och personliga annonser placerar vi cookies för att tillhandahålla unika erbjudanden som är skräddarsydda efter din användardata