YH-programmet Destination Management ger jobbfördelar även i Barcelona

För två år sedan tog Emma Persson examen från Destination Management på TEC. Hon tyckte det var så kul att hon nu läser vidare till en Masterexamen på EADA Business School i Barcelona. Hon älskar turismbranschen och att träffa så många nya spännande människor, varje dag.

Vad gjorde du innan studierna?

– Jag bodde mina första år i Sverige men familjen flyttade sedan till Italien. När jag tog studenten från gymnasiet 2018 kände jag att det var dags att flytta tillbaka till Sverige. Jag har alltid velat jobba inom turism eftersom jag gillar möten med nya kulturer och prata med människor. Vilket jag kan göra flytande på svenska, Italienska, engelska och nu även spanska.

Vad är din stora hobby?

– Nu pluggar jag i Barcelona och försöker resa så mycket jag kan i landet. Jag försöker alltid åka runt och upptäcka landet jag är i, på lokal nivå, känna in städerna och stämningarna.

Varför valde du Destination Management?

– Jag valde Destination Management för att jag inte var riktigt säker på vilken nisch inom turism och resande jag ville inrikta mig på. Jag var bara 18 år när jag började utbildningen och var helt klart yngst i klassen. När jag pratade med TECs verksamhetschef Lotta Sand så rekommenderade hon Destination Management eftersom den är så bred. Hon hade rätt, det var ett mycket bra val.

Det är inte bara att sitta och lyssna på en föreläsare utan det är väldigt dynamiskt med olika grupparbeten.

Vad fick dig att välja TEC?

– Jag valde TEC för att när jag flyttade till Sverige 2018 så ville jag plugga i Stockholm och fastnade direkt för skolan. Gillar också att upplägget innehåller så mycket praktik, eftersom det ger en riktigt bra bild av verkligheten. Det är inte bara att sitta och lyssna på en föreläsare utan det är väldigt dynamiskt med olika grupparbeten. Mycket praktiskt lärande, kan man säga.

Hur var lärarna?

– Jag gillade alla lärare. Det var väldigt intressant att höra från deras yrkesliv, riktiga historier om riktiga händelser om hur det kan gå till. Har även kontakt med en del lärare även efter utbildningen.

Vilket ämne var mest intressant?

– Digital marknadsföring. Så klart, eftersom jag har valt att fortsätta läsa just det ämnet.  Jag är ganska kreativ och skapar lekande lätt olika ideer för content. När jag är klar i juni så är det nog färdigplugga för mig på ett tag. Nu vill jag ut i livet och gärna hitta ett jobb här i Spanien. Jag vill helst jobba i Barcelona och gärna med start ups.

Min första praktik gjorde jag på Clarion Hotel i Stockholm. Det var oerhört givande och jag lärde mig massor.

Var har du gjort praktik?

– Min första praktik gjorde jag på Clarion Hotel i Stockholm. Det var oerhört givande och jag lärde mig massor. Jag har även fortsatt jobbat där emellanåt, när jag har haft tid över. Andra praktikperioden var på Go Active Travel, som är en resebyrå nischade på aktivt resande.

Vilka yrkesroller leder Destination Management till?

– Hur många som helst! Jag har till exempel en klasskamrat som jobba på Cirkus som projektledare, en jobbar som projektassistent på A company Sweden, och jag är här i Barcelona…

Varför är turismbranschen världens roligaste?

– Det är världens roligaste bransch för att man jobbar med människor. Det händer alltid massor av knasiga, roliga och lärande saker. Jag kommer aldrig tröttna. Roligt att möta folk som kommer från olika länder. Ge service och hjälpa dem till upplevelser. Ge dem minnen för livet.

Varför valde du att plugga vidare?

– Jag pluggade på TEC, tyvärr när coronapandemin var som värst. Kände att jag inte var klar. En av kurserna var digital marknadsföring och där kände jag att det hände något bra. Jag ville lära mig mer. Jag pratade med Lotta Sand, vår verksamhetsansvarig på TEC om framtiden när jag tog examen. Då sa hon att man kunde göra en Top up och läsa mer på en ännu högre nivå. Hon tipsade om Geneva Business School, i Barcelona. Där är jag nu och pluggar till en bachelor inom digital marknadsföring. Det är hur kul som helst, jag blev även vald som ”Spokes man” för utbildningen och producerar löpande content till deras sociala medier.

TEC är kostnandsfri, Geneva Busines School är dyr 🙂

Är den utbildningen också kostnadsfri?

– Nej, det kostar pengar och är lite dyrt men det är värt det. – TEC är kostnadsfri Geneva Busines School är dyr 🙂  Lite stökig ansökningsprocess med två intervjuer och ett business case som man skulle lösa. Men jag ångrar det inte. Jag breddar mitt närverk lite varje dag både med vänner och affärsmässigt. Så det är kul och lärorikt.

Har du haft nytta av din utbildning från TEC?

– Absolut. Utbildning inom turism och management öppnar dörrar. Det bästa är att den fungerar över hela världen. Har fått in en fot i ett upplevelseföretag som heter Click and Boat här i Barcelona, mycket tack vare min utbildning på TEC och Geneva Business School, får se hur det blir med det. Utbildningen Destination Management gör att man kan ta hand om vilken destination som helst i världen. Kul att visa ländernas speciella egenskaper. Älskar Sverige. Vad kan utländska turister göra i Sverige. Här i Spanien letar de efter folk som kan svenska eftersom det är många turister.

Rekommenderar du Travel Education Centre?

Ja. Det gör jag. Det finns många olika utbildningar inom turism och besöksnäringen att välja på hos TEC. Trivdes mycket bra. Mycket utflykter bland annat till London och alla var väldigt hjälpsamma med att hitta praktikplatser. Det är en personlig skola där lärarna ser en och vet vem man är.

Här kan du läsa mer om YH-programmet Destination Management

 

Vi samarbetar med bland andra
Apollo / Choice / Easyfairs / Egencia / Ekman Resor / ESS group / First Camp / Gothia Towers / Haman group / Herr Omar / Liseberg / MeetAgain / MeetAgain / MSC Cruiseline / Nazar / PS Ocassion / Ps Occasion / Quality Friends Hotell / ReiseBazaar / Resia / Scandic / Stockholm Live / Stockholm Live / Strömma / Stureplans resebyrå / Ticket / TRAC – Travel Academy / Travel Experience / Visit Roslagen / Visit Stockholm /