Stort rekryteringsbehov efter coronan

Nu har alla coronarestriktioner varit borta en tid. Nu kan vi gå på konserter, bo på hotell och resa igen. Men vem ska boka, ta emot och skapa arrangemangen? Det saknas utbildad personal i branschen.

Onsdagen den 9 februari 2022 försvann de flesta restriktionerna kopplade till coronapandemin. Glädjen hade inga gränser. Nu kunde vi äntligen träffa vänner, gå på sportevenemang och samla på oss nya upplevelser igen. Livet som vi har längtat efter så mycket kom tillbaka. Men branschens personalbrist är fortfarande ett stort problem.

Enormt stort rekryteringsbehov

Vem ska boka resorna, ta emot på hotellen, skapa och arrangera eventen? Branschen har tappat cirka 25 procent av personalen under pandemin. Det saknas enorma mängder personer. Framförallt utbildade personer med hög kompetens kommer att efterfrågas under lång tid. Om man vill arbeta inom branschen så är det en väldigt bra idé att utbilda sig de närmaste åren. Behovet är stort på nästan alla områden.

-Det är sjukt trist att se 80-90 procent av omsättningen försvinna och säga hejdå till kollegor som är mer värdefulla än guld. Nu kommer situationen att bli den omvända i reseindustrin. Att hitta och rekrytera talang kommer att bli den svåraste uppgiften det närmaste året, skriver Viggo Cavling i Travel News (220204).

En YH-utbildning är en snabb väg in i branschen

Ett av de allra bästa sätten att få ett kvalificerat jobb inom rese- och besöksindustrin är att gå en kostnadsfri utbildning på en yrkeshögskola. Du får teoretisk kunskap med också praktisk erfarenhet eftersom det är väldigt mycket praktik. Du får direkt använda dina kunskaper på branschföretag, väldigt ofta leder även praktikperioderna till anställning.

Här hittar du kostnadsfria YH-utbildningar

Management inom hotell och besöksnäringen

Destination Management

TRAC turism- och resekonsult med IATA

Project Manager Meetings & Events

Vi samarbetar med bland andra
Apollo / Easyfairs / Egencia / Ekman Resor / Elite / ESS group / First Camp / Gothia Towers / Haman group / Herr Omar / Liseberg / MeetAgain / MeetAgain / MSC Cruiseline / Naturturismföretagen / Nazar / PS Ocassion / Quality Friends Hotell / ReiseBazaar / Resia / Scandic / Stockholm Live / Stockholm Live / Strawberry / Strömma / Ticket / TRAC – Travel Academy / Travel Experience / Visit Stockholm /

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Travel Education Centre, orgnr. 556549-8937 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser

Cookies för annonsmätning

För att kunna erbjuda bättre service och upplevelse placerar vi cookies för att kunna anpassa marknadsföring till dig. Ett annat syfte med denna behandling är att kunna marknadsföra produkter eller tjänster till dig, ge anpassade erbjudanden eller marknadsföra och ge rekommendationer kring nya koncept utifrån vad du har köpt tidigare.

Cookies för personlig annonsmätning

För att kunna visa relevant reklam placerar vi cookies för att anpassa innehållet för dig

Cookies för anpassade annonser

För att visa relevanta och personliga annonser placerar vi cookies för att tillhandahålla unika erbjudanden som är skräddarsydda efter din användardata