Rätt utbildning ger dig många konkurrensfördelar

Att gå ett YH-program inom turism, hotell och besöksnäringen är värdefullt och ger ofta din karriär en riktig raketstart. Här är några skäl till varför det lönar sig att studera istället för att långsamt arbeta dig upp från ett okvalificerat arbete på golvet.

Konkurrensfördel: En YH-utbildning ger dig en konkurrensfördel gentemot andra kandidater som inte har samma nivå av utbildning. Många arbetsgivare föredrar att anställa personer från en yrkeshögskoleutbildning eftersom de förstår vad jobbet innebär, är mer självgående och kan utveckla yrkesrollen.

Karriärmöjligheter: Med en utbildning inom turism, hotell och besöksnäringen öppnas helt nya dörrar och du får större valmöjligheter. Du kan även kvalificera dig för ledande positioner, specialiserade roller eller arbete inom områden som affärsutveckling, destinationskunskap, hållbar turism och evenemangshantering.

Fördjupad kunskap: En YH-utbildning ger dig en fördjupad kunskap om branschen, inklusive teori, koncept och operativt. Detta är värdefullt för att ta välgrundade beslut och förstå de komplexa aspekterna av turism och gästservice.

Nätverk: Under din utbildning har du möjlighet att bygga ett professionellt nätverk av både lärare och medstudenter. Denna kontaktbas kan vara till stor hjälp när du söker jobb eller utforskar karriärmöjligheter inom branschen.

Lia-perioder: En YH-utbildningen ger dig möjlighet att prova på yrkesrollen på olika företag innan du bestämmer vad du vill specialisera dig på och vilket sorts företag du vill jobba på.

Hållbarhet: Många program inom turism och hotell inkluderar kurser om hållbarhet. Detta är en viktig aspekt som det fokuseras allt mer på i rese- och turistnäringen. Har du kunskaper inom detta område är du extra intressant för dina framtida arbetsgivare.

Personlig utveckling: Utbildning handlar inte bara om att få jobb. Det handlar också om personlig utveckling, självförtroende och att utveckla din förmåga att tänka kritiskt och analytiskt.

Internationell rörlighet: Om du planerar att arbeta internationellt inom turism eller hotell, kan en utbildning ge dig möjligheter att förstå de globala aspekterna av branschen och bygga en solid grund för att arbeta i olika kulturer och miljöer.

Sammanfattning: det är möjligt att få jobb inom turism, hotell och besöksnäringen på en lägre nivå utan en utbildning. Men en utbildning ger dig möjligheter att jobba där du vill och kommer upp i en högre nivå. Välkommen till en öppen och fartfylld bransch, som kanske är den roligaste som finns att jobba inom.

Här kan du läsa mer om YH-programmen på Travel Education Centre

Vi samarbetar med bland andra
Apollo / Easyfairs / Egencia / Ekman Resor / Elite / ESS group / First Camp / Gothia Towers / Haman group / Herr Omar / Liseberg / MeetAgain / MeetAgain / MSC Cruiseline / Naturturismföretagen / Nazar / PS Ocassion / Quality Friends Hotell / ReiseBazaar / Resia / Scandic / Stockholm Live / Stockholm Live / Strawberry / Strömma / Ticket / TRAC – Travel Academy / Travel Experience / Visit Roslagen / Visit Stockholm /