Njut. Det är kul att plugga!

Daniél Amos tog examen från YH-programmet Management inom hotell och besöksnäringen 2022. Han jobbar nu på Kilroy i Stockholm och tycker att det är en dröm som har gått i uppfyllelse.

Vad gjorde du innan studierna?

– Jag har jobbat på Volvo Cars i Torslanda, Göteborg. till och från i ca 8 år.

Vad är ditt stora intresse/hobby?

– Sedan jag tog studenten 2013 så har backpacking och att utforska världens alla hörn varit min stora hobby. Jag har haft turen att ha spenderat 1 år i Australien inklusive Nya Zeeland. Under 9 månader reste jag även i Nordamerika, Centralamerika och Sydamerika.

Varför valde du den här utbildningen?

– Då jag har en stor passion för att just resa så ville jag fortsätta på det spåret, fast på ett mer akademiskt sätt. Mellan 2019 – 2021 så studerade jag även till Internationell Resekonsult på TEC. Båda utbildningarna passade mig perfekt.

Vad lär man sig på utbildningen?

– Man får en bred inblick i branschen. Utbildningen har flera kurser inom olika områden så som Digital Marknadsföring, Sälj, HR, Hållbarhet, Säkerhet och beredskap samt två LIA perioder som ger en möjligheten att testa på arbetslivet under studietiden.

Vad fick dig att välja din nuvarande skola?

– Som sagt så vill jag satsa på en karriär inom turistbranschen då jag har ett stort intresse för att resa.

Vilka är de största fördelarna med YH-upplägget?

– Att praktik ingår. Många som tar examen från universitetet har aldrig varit på en arbetsplats. För mig var det viktigt att veta hur en arbetsplats fungerar rent allmänt innan jag tog mig ut i arbetslivet.

Är lärarna yrkesverksamma?

– Absolut. Lärarna kommer direkt från branschen och delar med sig av sin bästa kunskap.

Stämningen i klassen?

– Jättebra. Vi umgicks ofta utanför skoltiden och har kontakt även nu ett halvår efter avklarade studier.

Vilket ämne har varit mest intressant?

– Guest Relation Management tyckte jag var roligast. Hållbarhetskurserna kändes också viktiga med tanke på den gröna omställningen som pågår i världen.

Var har du gjort praktik?

– Scandic Grand Central.

Vilka yrkesroller leder utbildningen till?

– För mig har det lett till att bli Travel Advisor på KILROY. Men utbildningen kan leda till alla möjliga roller inom branschen, även på chefsnivåer.

Var vill du jobba om du får välja helt fritt?

– Jag tog examen i december förra året. Jag jobbar nu på KILROY på Drottninggatan och jag kan helt klart säga att det är en dröm som har gått i uppfyllelsen. Jag bokade delar av mina resor till Kanada, USA och Sydamerika via KILROY 2017 och har sedan dess velat jobba där. Så jag är så sjukt taggad på att fortsätta och förhoppningsvis växa inom företaget.

Rekommenderar du skolan?

– 100%

Dina 5 tips till de som ska studera

  • Vissa kurser kan ibland uppfattas som onödiga. Men tro mig, alla kurser är nödvändiga. Det är först nu i arbetslivet som jag har insett det.
  • Gå på alla mässor och event som skolan bjuder in dig till.
  • Ta dig tiden att hitta en praktikplats som passar dig och där du kan se dig själv jobba på sikt.
  • Försök bli mer än bara klasskamrater med de du studerar med. Man kan skapa fina vänskapsrelationer. Min absolut största vinst med att plugga.
  • Njut. Det är kul att plugga!

Daniél Amos har läst yh-programmet Management inom hotell och besöknäringen. Läs mer om den utbildningen här

Daniél Amos har även läst yh-programmet TRAC turism- och resekonsult med IATA. Läs mer om den utbildningen här

Vi samarbetar med bland andra
Apollo / Easyfairs / Egencia / Ekman Resor / Elite / ESS group / First Camp / Gothia Towers / Haman group / Herr Omar / Liseberg / MeetAgain / MeetAgain / MSC Cruiseline / Naturturismföretagen / Nazar / PS Ocassion / Quality Friends Hotell / ReiseBazaar / Resia / Scandic / Stockholm Live / Stockholm Live / Strawberry / Strömma / Ticket / TRAC – Travel Academy / Travel Experience / Visit Stockholm /

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Travel Education Centre, orgnr. 556549-8937 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser

Cookies för annonsmätning

För att kunna erbjuda bättre service och upplevelse placerar vi cookies för att kunna anpassa marknadsföring till dig. Ett annat syfte med denna behandling är att kunna marknadsföra produkter eller tjänster till dig, ge anpassade erbjudanden eller marknadsföra och ge rekommendationer kring nya koncept utifrån vad du har köpt tidigare.

Cookies för personlig annonsmätning

För att kunna visa relevant reklam placerar vi cookies för att anpassa innehållet för dig

Cookies för anpassade annonser

För att visa relevanta och personliga annonser placerar vi cookies för att tillhandahålla unika erbjudanden som är skräddarsydda efter din användardata