Nyhet

Nyhet! Nu är det viktigt hur du prioriterar dina YH-program

Nu har vi ett nytt antagningssystem. Det innebär att det blir ännu viktigare hur du prioriterar dina sökta YH-program. När du blir antagen till ett YH-program och tackar ja till det, så försvinner alla andra program du kommit in på med lägre prioriteringsgrad.

Nu har vi samma antagningsförfarande som universitet och högskolor

Nu har vi infört samma antagningssystem som universiteten har. Det innebär att du bara kan komma in på ett program. Vidare så försvinner de program du har kommit in på med en lägre prioritering när du tackar ja till en utbildning. Därför är det viktigt att du noga tänker igenom hur väljer att rangordna dina sökta YH-program. De utbildningar som du fått reservplats på ligger kvar oavsett vad du gör.

Viktigt att du rangordnar dina utbildningar

Det är viktigt att du prioriterar dina sökta utbildningar i den ordning du helst vill gå dem. Med andra ord sätter du den utbildning du helst vill komma in på överst, näst helst som nummer två och så vidare…

Om du kommer in på ditt förstahandsval, stryks dina andra val

Om du kommer in på ditt förstahandsval så försvinner de andra program som du kommer in på men har satt som prio 2 och nedåt. Du kommer inte få någon reservplats få dessa utan de är borta ur systemet. Du man med andra ord inte börja på ett program du har satt som prio 1 och sedan hoppa av och börja på det YH-program som du har satt som prio 2.

Om du blir antagen till andrahandsvalet och får en reservplats på förstahandsvalet?

Om du får reservplats på det YH-program du sökt till som prio 1 men blir antagen till prio 2 så stryks prio 3 och nedåt. Din reservplats till prio 1 ligger kvar. Om du senare erbjuds en plats på prio 1 genom reservantagningen så måste du tacka nej till din prio 2 plats. Du kan inte bli antagen till två utbildningar samtidigt.

Du kan ändra dina prioriteringar

Fram till sista anmälningsdagen kan du logga in på Mina sidor på yh-antagning.se och ändra prioritetsordning i din ansökan.

Vi samarbetar med bland andra
Apollo / Easyfairs / Egencia / Ekman Resor / Elite / ESS group / First Camp / Gothia Towers / Haman group / Herr Omar / Liseberg / MeetAgain / MeetAgain / MSC Cruiseline / Naturturismföretagen / Nazar / PS Ocassion / Quality Friends Hotell / ReiseBazaar / Resia / Scandic / Stockholm Live / Stockholm Live / Strawberry / Strömma / Ticket / TRAC – Travel Academy / Travel Experience / Visit Stockholm /

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Travel Education Centre, orgnr. 556549-8937 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser

Cookies för annonsmätning

För att kunna erbjuda bättre service och upplevelse placerar vi cookies för att kunna anpassa marknadsföring till dig. Ett annat syfte med denna behandling är att kunna marknadsföra produkter eller tjänster till dig, ge anpassade erbjudanden eller marknadsföra och ge rekommendationer kring nya koncept utifrån vad du har köpt tidigare.

Cookies för personlig annonsmätning

För att kunna visa relevant reklam placerar vi cookies för att anpassa innehållet för dig

Cookies för anpassade annonser

För att visa relevanta och personliga annonser placerar vi cookies för att tillhandahålla unika erbjudanden som är skräddarsydda efter din användardata