Som turism- och resekonsult med IATA kan jag jobba över hela världen

Marius Diaconita är 28 år och tycker att man självklart ska satsa på en karriär inom turism och möten. Han går själv YH-utbildningen TRAC Internationell turism- och resekonsult med IATA på TEC och tycker att framtiden ser ljus ut.

Vad har du jobbat med tidigare?

­– Jag arbetade som reseledare för TUI i 4 år. Jag har bland annat varit stationerad i Grekland, Spanien, Thailand. Sardinien och Turkiet. Världens bästa jobb.

När började du din utbildning?

– Jag startade min utbildning i augusti 2020. På grund av Corona-pandemin blev jag av med mitt jobb. Men eftersom jag vill vara kvar i branschen såg jag det som ett utmärkt tillfälle att få ännu bättre kunskaper och öka min kompetens.

Vågar man satsa på en reseutbildning?

– Turistbranschen har drabbats av många olika kriser under åren, men alltid rest sig upp igen. Jag är väldigt optimistisk och pandemin kommer att gå över. När den gör det kommer det behövas massor av kompetenta personer som kan ta hand om alla som vill resa. Karriärmöjligheterna kommer då kanske bli större än i andra branscher.

Vad är ditt stora intresse?

– Ganska många intressen. Jag är ofta på gymmet och styrketränar. Hänger mycket med kompisar och spelar biljard och bowling, fast inte så mycket nu under pandemin så klart. Sedan blir det mycket dataspel där favoriten just nu är Skyrim.

”Turism gör världen blir en bättre plats.”

Varför valde du just TRAC Internationell turism- och resekonsult med IATA?

– Många anledningar. Turism är ett sätt att förbättra människor och faktiskt hela världen. Man kommer i kontakt med många människor. Det skapar empati och man lär sig förstå andra kulturer. Turism gör världen blir en bättre plats. Jag vill hjälp människor att upptäcka världen.

Vad fick dig att välja TEC?

– När jag hittade kursen så blev jag direkt intresserad. Två av de största fördelarna finns i namnet både TRAC och IATA. Sedan läste jag så klart på om skolan på nätet och hittade bara positiva kommentarer. Väldigt viktigt är också att det är en yrkeshögskola. Den typen av utbildning passar mig precis. Lagom lång och massor av praktik. Man får relevanta kunskaper och erfarenhet.

Vilket ämne har varit mest givande hittills?

– IATA-delen var väldigt bra eftersom man faktiskt får ett IATA-certifikat som gäller i hela välden och det är relevant för det kommande yrkeslivet. Men även retorikbiten var givande. Jag tycker om att prata med folk det var härligt att lära sig olika tekniker.

Någon lärare som du gillar extra mycket?

– Nej. Jag gillar alla precis lika mycket. Alla är fantastiska. Känns så bra att de är engagerade och lyssnar och har gedigna kunskap. Känns att de verkligen bryr sig.

Var vill du arbeta när du tar examen?

– Min största dröm är att jobba för Visit Sweden. I framtiden vill jag skapa nya turistattraktioner i Sverige. Som till exempel ishotellet i Jukkasjärvi. Skapa något som lockar turister till Sverige. Hjälper hela landet men också ger människor arbete och försörjning.

Har du några tips till de blivande studenterna?

  • • Viktigt att vara nyfiken när man pluggar. Nyfiken att lära sig saker
  • • Ta din tid att verkligen plugga när du går utbildningen
  • • Ibland när det är svårt hjälper Pomodorotekniken. Det innebär att man jobbar 25 minuter sedan 5 minuter paus. Studera intensivt. Stäng av mobiler och radio.

Rekommenderar du skolan?

– Absolut. Är man passionerad och vill göra världen till sin arbetsplats så rekommenderar jag verkligen utbildningen. Tec är bästa skolan och har ytterst kompetenta lärare.

Här kan du läsa mer om utbildningen TRAC Internationell turism- och resekonsult med IATA

 

Vi samarbetar med bland andra
Apollo / Easyfairs / Egencia / Ekman Resor / Elite / ESS group / First Camp / Gothia Towers / Haman group / Herr Omar / Liseberg / MeetAgain / MeetAgain / MSC Cruiseline / Naturturismföretagen / Nazar / PS Ocassion / Quality Friends Hotell / ReiseBazaar / Resia / Scandic / Stockholm Live / Stockholm Live / Strawberry / Strömma / Ticket / TRAC – Travel Academy / Travel Experience / Visit Roslagen / Visit Stockholm /

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Travel Education Centre, orgnr. 556549-8937 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser

Cookies för annonsmätning

För att kunna erbjuda bättre service och upplevelse placerar vi cookies för att kunna anpassa marknadsföring till dig. Ett annat syfte med denna behandling är att kunna marknadsföra produkter eller tjänster till dig, ge anpassade erbjudanden eller marknadsföra och ge rekommendationer kring nya koncept utifrån vad du har köpt tidigare.

Cookies för personlig annonsmätning

För att kunna visa relevant reklam placerar vi cookies för att anpassa innehållet för dig

Cookies för anpassade annonser

För att visa relevanta och personliga annonser placerar vi cookies för att tillhandahålla unika erbjudanden som är skräddarsydda efter din användardata