Nytt studiestöd som gör att du kan studera med 80 procent av lönen

Nyhet! Nu kan du söka något som heter omställnings­studiestöd och få upp till 80 procent av lönen i bidrag. Studiestödet är helt nytt och är framtaget för vuxna mitt i arbetslivet. Meningen är att du ska kunna studera och bredda din kompetens och bli mer attraktiv på arbets­marknaden, antingen genom att vidareutveckla dig inom ditt område eller genom att byta spår.

Var, när och hur?
Omställningsstudiestödet är helt nytt. Det är faktiskt så nytt att inte alla berörda organisationer vet hur de ska hantera det. Du kan söka omställningsstudiestöd från och med den 1 oktober 2022.

Vem söker man hos?
Det är inte vi på Travel Education Centre som hanterar Omställningsstudiestödet, utan vi hänvisar till din omställningsorganisation (se lista via länken nedan) och till CSN (se nedan).

Alla våra YH-program och korta YH-kurser berättigar till det nya stödet
Alla våra YH-program och korta YH-kurser berättigar till CSN och du kan därför ansöka om omställningsstudiestödet för precis alla våra utbildningar. Dock kan du max få stödet i 44 veckor om du studerar på heltid. Det är din omställningsorganisation som bestämmer om du har rätt till det nya studiestödet.

Vi samarbetar med bland andra
Apollo / Choice / Easyfairs / Egencia / Ekman Resor / ESS group / First Camp / Gothia Towers / Haman group / Herr Omar / Liseberg / MeetAgain / MeetAgain / MSC Cruiseline / Nazar / PS Ocassion / Ps Occasion / Quality Friends Hotell / ReiseBazaar / Resia / Scandic / Stockholm Live / Stockholm Live / Strömma / Stureplans resebyrå / Ticket / TRAC – Travel Academy / Travel Experience / Visit Roslagen / Visit Stockholm /