Ger tummen upp till Travel Education Centre

Khaled Gnina tog examen från utbildningen Management inom hotell och besöksnäringen i december 2021. Han älskar branschen och har lärt sig mer om människor och sig själv efter utbildningen.

Vad är ditt stora intresse?

– Jag tränar mycket och lever sunt. Man kanske kan säga att min hobby är kost och hälsa. Jag är fokuserad på välmåendet i allmänhet. Intresserad av hur kroppen fungerar och hur kost och träning påverkar oss.

Vad gjorde du innan studierna?

–Jag jobbade som flygplatsvärd på Arlanda. Jag tog hand om passagerarflödet i terminalerna genom dirigering och stolpar. Dessutom stod jag bakom receptionen och hjälpte resenärer att hitta rätt. Sedan kom pandemin och vi blev varslade. Tänkte vad ska jag göra nu? Bäst att plugga.

Varför valde du TEC?

–Jag såg en annons på Facebook och tänkte att det där vill jag göra och ansökte. När jag finner intresse för något så hamnar jag i fokusläge och hade även lite tur så blev jag antagen, något jag verkligen inte ångrar.

Branschen är rätt hav för mig att simma i och bra service för mig är ett life mission.

Var det rätt beslut?

– Beslutet var helt och hållet rätt. Utbildningen har utvecklat min sociala förmåga och  att jobba med människor. Branschen är rätt hav för mig att simma i och bra service för mig är ett life mission. Jag finner tillfredställelse av att tillgodose kundernas behov.

Var något ämne speciellt givande?

–Alla kurser var roliga, relevanta och lärorika. Men två som var extra intressanta var Guest relations och ledarskap. Vi fick lära oss hur man skapar relationer med kunder och hur man bemöter dem på ett proffsigt och anpassat sätt. Vi fick kunskap om hur andra människor fungerar, vilket innebar en hel del psykologi. Lärde mig även mycket om mig själv och om hur jag interagerar med andra, beroende på min personlighet och mina värderingar.

Vilka är fördelarna med att gå en yrkeshögskoleutbildning?

–Det är först och främst att man får en klar bild av yrket man studerar. Det är även en perfekt balans mellan praktik och teori. Lärarna är erfarna och yrkesverksamma, så de lär ut exakt det som man behöver kunna.

Vi var en klass som delade samma intresse och vi befinner oss idag inom samma bransch.

Stämningen i klassen?

–Den var jättebra och den kändes som en stor familj. Vi har faktiskt kontakt fortfarande även efter att vi har slutat. Vi var en klass som delade samma intresse och vi befinner oss idag inom samma bransch. Även om jag tycker om alla så finns det några jag kommit riktigt nära och är tacksam över att de har korsat min väg.

Var gjorde du dina praktikperioder?

–På ett co-working space vid namn United Spaces. Första LIA-praktiken gjorde jag på Waterfront Building i Stockholm. Andra praktikperioden gjorde jag på samma företag, men på anläggningen i Torsgatan, där jag faktiskt jobbar idag. Jag är community host/anläggningsvärd och har hand om administrativa uppgifter men också väldigt mycket i driften. Utöver det dagliga innebär det att ta hand om medlemmar för att underlätta och göra deras arbetsdagar lite enklare, så får jag även hantera konferenser och mindre tillställningar.

Det är väldigt lätt att få jobb nu efter utbildningen.

Är det svårt att få jobb efter utbildningen?

–Tvärtom. Det är väldigt lätt att få jobb nu efter utbildningen. Nästan alla hotell och restauranger skriker efter folk. Det är väldigt högt tryck. Fick mitt nuvarande jobb tack vare min utbildning och min utbildningsledare Lotta Sand, som hjälpte mig väldigt mycket.

Hur ser du på framtiden?

–Jag lever i nuet. Man vet aldrig vad som händer i morgon. Se bara på pandemin, det kunde ingen förutse. Vill verkligen stanna i branschen. Det är mitt kall. Vill dock inte jobba utomlands eftersom jag då får för mycket hemlängtan.

Hur man ska var som person för att gå utbildningen?

–Man ska vara öppensinnad, tålmodig och intresserad av människor. Eftersom utbildningen handlar mycket om management och hur man hanterar en verksamhet så måste man både ge och ta.

Rekommenderar du skolan?

–Ja. Absolut. Speciellt för de personer som gillar service och människor, och är intresserade av resor och hotellbranschen. Lärdomen är viktig och TECs pedagogiska kurser kommer att ta eleven långt fram mot sitt mål. Nätverket vidgas och porten till möjligheter öppnas. Men utbildningen är inget för trångsynta, man måste ha ett öppet sinne.

Här kan du läsa mer om utbildningen Management inom hotell och besöksnäringen

Vi samarbetar med bland andra
Apollo / Easyfairs / Egencia / Ekman Resor / Elite / ESS group / First Camp / Gothia Towers / Haman group / Herr Omar / Liseberg / MeetAgain / MeetAgain / MSC Cruiseline / Naturturismföretagen / Nazar / PS Ocassion / Quality Friends Hotell / ReiseBazaar / Resia / Scandic / Stockholm Live / Stockholm Live / Strawberry / Strömma / Ticket / TRAC – Travel Academy / Travel Experience / Visit Roslagen / Visit Stockholm /

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Travel Education Centre, orgnr. 556549-8937 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser

Cookies för annonsmätning

För att kunna erbjuda bättre service och upplevelse placerar vi cookies för att kunna anpassa marknadsföring till dig. Ett annat syfte med denna behandling är att kunna marknadsföra produkter eller tjänster till dig, ge anpassade erbjudanden eller marknadsföra och ge rekommendationer kring nya koncept utifrån vad du har köpt tidigare.

Cookies för personlig annonsmätning

För att kunna visa relevant reklam placerar vi cookies för att anpassa innehållet för dig

Cookies för anpassade annonser

För att visa relevanta och personliga annonser placerar vi cookies för att tillhandahålla unika erbjudanden som är skräddarsydda efter din användardata