Dröm stort, din framtida bransch har rum för nya idéer.

Mariama Jobe har precis tagit examen från Project Management Meeting & Events. Hon tycker att man ska våga drömma stort och satsa framåt. Mariama fick jobb direkt efter examen och är nu Concept coordinator.

Vad gjorde du innan studierna?

– Jag pendlade mellan att frilansa som projektledare, konstnär och talare samt studerade engelsk litteratur och jobbade emellanåt som fritidsledare.

Vad är ditt stora intresse/hobby?

– Mitt stora intresse är att producera visual storytelling till rörligt format, verkställa skrivna verk samt skapa oförglömliga evenemang. Jag är även egen utgivare av tre böcker och har tilldelats Siakité och Sachs stipendium 2020 för att ha slagit sprickor i exkluderande murar och låtit ljuset skina på erfarenheter och människor som annars lämnas i skuggorna genom mitt arbete.

Varför valde du Travel Education Centre?

– Jag valde TEC eftersom som skolan är väl omtalad och hyllad. Upplägget är givande eftersom eleverna får stor möjlighet att utvecklas.

Hur var stämningen i klassen?

– Min klass var väldigt egen och full av väldigt starka personligheter, vilket var givet eftersom det tenderar att bli så när ett tiotal framtida projektledare ska styra samma båt i hamn. Men med respekt för varandra tog vi alla examen och gjorde det galant.

Vilket ämne har varit mest intressant?

– De ämnen som var mest intressanta var hållbarhet och säkerhet, krishantering och
sponsring samt interkulturella relationer

Var har du gjort praktik?

– Jag har gjort min praktik hos en mediabyrå som heter Co agency samt ett företag som
satsar på ledarskaps för svarta kvinnor i Sverige som heter Empwrgrp.

Vilka yrkesroller leder utbildningen till?

– Det är väldigt svårt att svara på, i min klass har vi de som tagit jobb som bröllopsplanerare, på dansskolor, parkteatern, eventbyråer, Live nation, melodifestivalen och mera. Utbildningen har högt i tak, så våga satsa på det du tidigare varit rädd att drömma om.

Vad vill du jobba med när du tar examen?

– Jag skrev på mitt avtal för mitt nya jobb igår, och börjar i sommar jobba som Concept coordinator hos Ps Ocassion!

Dina 5 tips till de som ska studera.

 1. Det första Lotta sa till oss första dagen av vår utbildning, var att vi genom vår
  utbildning, våra liv och karriärer kommer halka på bananskal. Låt detta vara den
  första lärdomen. Skäms inte för när du gör fel, gör om och gör rätt, var inte så hård mot dig själv på resan.
 2. Du är här för att lära dig, inte för få allt rätt på första försöket.
 3. Det är mycket som hör till att bli projektledare, ta dig tiden att fokusera på hur
  människor fungerar, möten och event kommer sen.
 4. Dröm stort, din framtida bransch har rum för nya idéer.
 5. Andas in, andas ut, under hemtentor, under presentationer, under dina praktiker, glöm inte att andas in och ut tills du tar din examen. Vår bransch har högt tempo men du måste hitta ditt eget tempo längst vägen.

Här kan du läsa mer om utbildningen Project Manager Meetings & Events

Vi samarbetar med bland andra
Apollo / Easyfairs / Egencia / Ekman Resor / Elite / ESS group / First Camp / Gothia Towers / Haman group / Herr Omar / Liseberg / MeetAgain / MeetAgain / MSC Cruiseline / Naturturismföretagen / Nazar / PS Ocassion / Quality Friends Hotell / ReiseBazaar / Resia / Scandic / Stockholm Live / Stockholm Live / Strawberry / Strömma / Ticket / TRAC – Travel Academy / Travel Experience / Visit Roslagen / Visit Stockholm /

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Travel Education Centre, orgnr. 556549-8937 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser

Cookies för annonsmätning

För att kunna erbjuda bättre service och upplevelse placerar vi cookies för att kunna anpassa marknadsföring till dig. Ett annat syfte med denna behandling är att kunna marknadsföra produkter eller tjänster till dig, ge anpassade erbjudanden eller marknadsföra och ge rekommendationer kring nya koncept utifrån vad du har köpt tidigare.

Cookies för personlig annonsmätning

För att kunna visa relevant reklam placerar vi cookies för att anpassa innehållet för dig

Cookies för anpassade annonser

För att visa relevanta och personliga annonser placerar vi cookies för att tillhandahålla unika erbjudanden som är skräddarsydda efter din användardata