Fyra nya Michelinstjärnor till Sverige

Måndagen den 14 september presenterades årets nya stjärnrestauranger av Guide Michelin. Det blev inte mindre än fyra nya glittrande stjärnor till några av våra hårt arbetande branschkollegor.

Det har varit kämpigt för hotell- och restaurangbranschen under pandemin, med både platsrestriktioner och reglerade öppettider. Därför är årets tilldelning en härlig kickstart och ett bevis på att det har vänt.

Fyra nya stolta vinnare

Årets glada restauranger som får varsin ny stjärna är spridda över landet: Aira i Stockholm, Project i Göteborg, Äng i Tvååker och Hotell Borgholm på Öland. Stort grattis!

Norden är kreativ

”Kvaliteten på matlagningen i de nordiska länderna fortsätter att imponera med sin kreativitet och innovationen hos dessa nya stjärnrestauranger gör dem till några av de mest spännande vi har sett”, säger Gwendal Poullennec vid Guide Michelin i ett pressmeddelande.

Frantzén behåller sina tre stjärnor

Glädjande är även att Frantzén i Stockholm som är Sveriges enda trestjärniga restaurang behåller sina stjärnor. Totalt finns det nu en trestjärnig restaurang i Sverige, fyra tvåstjärniga och 14 enstjärniga.

Bra jobbat och ett stort grattis till alla inblandade!

Vi samarbetar med bland andra
Apollo / Easyfairs / Egencia / Ekman Resor / Elite / ESS group / First Camp / Gothia Towers / Haman group / Herr Omar / Liseberg / MeetAgain / MeetAgain / MSC Cruiseline / Naturturismföretagen / Nazar / PS Ocassion / Quality Friends Hotell / ReiseBazaar / Resia / Scandic / Stockholm Live / Stockholm Live / Strawberry / Strömma / Ticket / TRAC – Travel Academy / Travel Experience / Visit Roslagen / Visit Stockholm /