Regeringens satsning gör att fler kan gå en YH-utbildning

Intresset för YH-utbildningar är rekordstort och regeringen fortsätter att satsa på utbildningsformen.Det är några av nyheterna när Myndigheten för yrkeshögskolan presenterar årets prognoser och siffror.

Många extra platser i yrkeshögskolan 2020-2022

Myndigheten för yrkeshögskolan fattade utifrån vårändringsbudgeten, under juni – juli i år, beslut om fler platser med start 2020. Det handlar om drygt 5 000 fler platser på redan beslutade utbildningar, knappt 3 700 fler platser för kurser och kurspaket samt cirka 400 platser för försöksverksamhet kallad YH-flex, det vill säga validering som första steg och sedan komplettering med nödvändiga kurser för snabb väg till examen.

Sammantaget är det en rejäl ökning av platser under 2020 – 2022 i den redan pågående expansionen av yrkeshögskolan.
Thomas Persson, Generaldirektör Myndigheten för yrkeshögskolan.

Distans eller i klassrum?

Var fjärde utbildning i det ordinarie utbudet var efter besluten i januari kategoriserad som distansutbildning. När det gäller extraplatserna som beslutats i år är det istället var tredje. För kurser och kurspaket är det en betydlig större andel, där nästan nio av tio utbildningar som startat är distansutbildningar.

Hur gick det under våren 2020?

Många är nyfikna på vad som hände i yrkeshögskolan under våren 2020, när många utbildningar lades om till distansform. Påverkades examensgraden, totalt? Finns skillnader mellan utbildningsområden? Här har en prognos gjorts utifrån de studerande som tagit examen under januari-juni. Prognosen visar på att den totala examensgraden troligen kommer att ligga kvar på ungefär samma nivå som förra året, men att den förmodligen kommer att både öka och minska något för olika utbildningsområden. En mycket preliminär slutsats av denna nya typ av analys är att det inte verkar ha skett stora förändringar i om de studerande avslutar sina utbildningar jämfört med tidigare år.

Intresset för YH har ökat kraftigt under året

Under våren 2020 stannade trafiken på webbplatsen yrkeshogskolan.se av i mars/april, för att sedan öka mycket kraftigt. I maj-juni var ökningen, jämfört med samma period förra året, cirka 80 procent. Under juli-augusti var ökningen närmare 90 procent. I september är trafiken 60 procent högre än samma månad föregående år.

Ansökningar 2021

I januari 2021 fattas besluten om årets stora YH-ansökan. Det vill säga vilka YH-utbildningar som MYH kommer att bevilja 2021. Antalet sökta utbildningar i år var 1 482, vilket är en kraftig ökning jämfört med förra året.

Innehållet är hämtat från en nyhet (23 nov 2020) på myh.se

Här kan du läsa artikel i sin helhet

 

 

 

Vi samarbetar med bland andra
Apollo / Easyfairs / Egencia / Ekman Resor / Elite / ESS group / First Camp / Gothia Towers / Haman group / Herr Omar / Liseberg / MeetAgain / MeetAgain / MSC Cruiseline / Naturturismföretagen / Nazar / PS Ocassion / Quality Friends Hotell / ReiseBazaar / Resia / Scandic / Stockholm Live / Stockholm Live / Strawberry / Strömma / Ticket / TRAC – Travel Academy / Travel Experience / Visit Roslagen / Visit Stockholm /

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Travel Education Centre, orgnr. 556549-8937 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser

Cookies för annonsmätning

För att kunna erbjuda bättre service och upplevelse placerar vi cookies för att kunna anpassa marknadsföring till dig. Ett annat syfte med denna behandling är att kunna marknadsföra produkter eller tjänster till dig, ge anpassade erbjudanden eller marknadsföra och ge rekommendationer kring nya koncept utifrån vad du har köpt tidigare.

Cookies för personlig annonsmätning

För att kunna visa relevant reklam placerar vi cookies för att anpassa innehållet för dig

Cookies för anpassade annonser

För att visa relevanta och personliga annonser placerar vi cookies för att tillhandahålla unika erbjudanden som är skräddarsydda efter din användardata