Tips till dig som studerar!

Du har bestämt dig för att börja studera hos oss. Smart! Du kommer få en rolig studietid, träffa nya vänner och få exakt den kompetens som efterfrågas av näringslivet. För att göra din studenttid ännu roligare och effektivare kommer här några personliga tips från både från studenter och lärare.

Skapa kontakter!

De första veckorna kan vara ganska så intensiva. Du möter massor av nya studiekompisar, lärare och föreläsare. Du kanske blir bjuden på fester eller sammankomster som inte känns så roliga. Ett gott råd är att tacka ja till alla möjligheter att umgås. Det kan kännas lite jobbigt att fika i tre timmar och prata om sticklingar eller titta på Döda poeters sällskap, tre gånger i sträck. Men gör det. Ett stort kontaktnät är ovärderligt. Du blir vänner med dina klasskamrater, vilket gör det lättare samarbeta med dina studiekamrater och faktiskt klara av studierna.

Ekonomi

Tiden som student brukar ofta innebära en lite tunnare plånbok än vanligt. Deppa inte ihop. Det finns massor av smarta sätt att få pengarna att räcka till allt du behöver.

  • Köp begagnad kurslitteratur (kolla exempelvis Blocket, Tradera)
  • Sälj din kurslitteratur efter kursen.
  • Dela dina fasta kostnader. Om din bästa vän har Netflix, kan hon dela det mid dig och du kan låta personen använda ditt HBO-konto.
  • Sätt in en liten summa på ett sparkonto direkt när pengarna kommer. Vi har en tendens att göra av med den summan vi får. ”Den som spar hen har”

Matglädje

Gör matlådor. Ta fram din inre Gordon Ramsey och gör mycket mat när du väl är i köket. Tillexempel en vegetarisk lasagne som du delar upp i åtta delar. Vips så har du mat för en hel vecka. Laga mat ihop. Bestäm en dag när du och dina studievänner träffas och lagar mat ihop. Roligt, gott och smart.

Studieteknik

Skapa rutiner som passar just dig. En teknik som passar din kompis, kanske inte passar dig.

  • Skjut inte upp dina uppgifter.
  • Anteckna under lektionerna, gärna med färgpennor.
  • Variera studiemiljöer – hemma, biblioteket, skolan, i en park.
  • Förbered dig. Läs igenom sidorna lektion ska handla om kvällen innan. Tester visar att 70 % av de som gör det presterar bättre än de som inte läst igenom.
  • Gå igenom anteckningarna från dagens lektioner direkt samma kväll.

Fokus

Glöm inte bort varför du studerar. Påminn dig om det om luften går ur dig någon gång. Tänk på att efter examen har du väldigt stora chanser att få ett riktigt drömjobb. Ha det målet framför dig, hela tiden.

Studenttiden brukar räknas som den roligaste tiden i livet. Så grattis  till att du valt att börja studera.

Vi samarbetar med bland andra
Apollo / Easyfairs / Egencia / Ekman Resor / Elite / ESS group / First Camp / Gothia Towers / Haman group / Herr Omar / Liseberg / MeetAgain / MeetAgain / MSC Cruiseline / Naturturismföretagen / Nazar / PS Ocassion / Quality Friends Hotell / ReiseBazaar / Resia / Scandic / Stockholm Live / Stockholm Live / Strawberry / Strömma / Ticket / TRAC – Travel Academy / Travel Experience / Visit Roslagen / Visit Stockholm /