Information om coronaviruset

Det är många som är oroliga med anledning av coronaviruset. Vi på skolan tar det på största allvar och följer självklart noga ansvariga myndigheternas rekommendationer.

Karantän

Om du har varit i något av områdena som drabbats av coronaviruset uppmanas du att inte besöka skolan. Regeln gäller de 14 första dygnen efter ankomst och innefattar även om du har varit i kontakt med någon smittad person. Om du stannar hemma, tänk på att kontakta din utbildningsledare per telefon. En aktuell lista på drabbade områden hittar du på www.folkhalsomyndigheten.se

Sjuk eller tror att du är smittad?

Om du har varit i någon av de drabbade områdena och lider av feber, hosta eller andningsbesvär bör du isolera dig och omedelbart ringa 1177. Samma förfarande gäller när du är symptomfri, men misstänker att du kan ha blivit smittad de senaste 14 dygnen.

Övriga förhållningsregler

• Tvätta alltid händerna noga med tvål före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ om det inte finns handtvätt.

• Hosta i armvecket eller i en pappersnäsduk. Då hindrar du eventuell smitta att hamna på händerna och minimerar samtidigt spridningen.

• Undvik att röra vid ditt/andras ansikte med händerna.

Just nu finns det mycket felaktig information om coronaviruset. Tänk på att alltid hämta information via officiella kanaler innan du sprider information eller agerar.

Officiella källor

Sveriges nationella informationsnummer 113 13

www.folkhalsomyndigheten.se

www.1177.se

CSN

Vi samarbetar med bland andra
Apollo / Easyfairs / Egencia / Ekman Resor / Elite / ESS group / First Camp / Gothia Towers / Haman group / Herr Omar / Liseberg / MeetAgain / MeetAgain / MSC Cruiseline / Naturturismföretagen / Nazar / PS Ocassion / Quality Friends Hotell / ReiseBazaar / Resia / Scandic / Stockholm Live / Stockholm Live / Strawberry / Strömma / Ticket / TRAC – Travel Academy / Travel Experience / Visit Roslagen / Visit Stockholm /