Glada hälsningar från IBTM World i Barcelona

Varje år åker studenterna på utbildningen PME (Project Manager Meetings & Event) till den enorma eventmässan IBTM World i Barcelona. I år innehåll resan föreläsningar, Sagrada Familia och mängder med nya branschkontakter.

Vädret var strålande och tempot högt på årets obligatoriska besök på IBTM World i Barcelona. Resan ingår i kursen Internationella möten och event, där de studerande får lära sig att arbeta på en internationell arena och skapa nya affärer och relationer.

Älskade Barcelona

Alla gillar Barcelona. Faktum är att staden är det 4:e mest besökta resmålet i världen. Som jämförelse kan nämnas att Stockholm ligger på 19:e plats i världen.

Möte med MPI

Under resan ingår en unik möjlighet att träffa representanter från MPI (Meetings Professional International). Som student på TEC blir du automatiskt medlem i organisationen och kan söka stipendier och få ta del av massor av nulägesrapporter.

Mötesbranschen är gigantisk

– Mässan är en riktig ögonöppnare och visar hur komplex mötes- och eventindustrin är. När våra studenter tar examen har de kompetens att jobba inom vilket branschområde de vill, säger Camilla Escobar, utbildningsledare på TEC.

Praktikplats utomlands

På IBTM träffar du personer som du inte springer på någon annanstans. Här är bokstavligt talat hela världen är representerad. Studenterna passade på att ansöka om LIA-praktik på de olika företagen och det resulterade i erbjudanden både från London och Sydafrika.

Både inblick och utblick

– Mässan ger studenterna en inblick i den enorma industrin och en utblick från lilla Sverige. De ser vilken kraft som finns i mässor och hur man kan använda det för att sprida sitt budskap, säger Lotta Sand, verksamhetschef på TEC. Ett extra plus är att man får träffa många gamla studenter här.

Trender och nyheter

Även i år bjöd IBTM på en hel del intressanta seminarier. Några av de viktigaste trenderna är ett ökat fokus på hållbarhet. Även e-sport växer snabbt och blir alltmer viktigt i alla dess former. Det var även en hel del diskussioner om säkerhet och beredskap både online och på fysiska event. Hur förberedd är branschen på den ökade osäkerheten egentligen?

TEC i framkant

Incentive travel och självförverklingande var två ord som det pratades mycket om. De som deltar i möten ska bli motiverade och växa som medarbetare och människor. Det ska finnas en mening med mötet och det måste ge något. Det har TEC redan har tagit till sig och därför uppdaterat utbildningen redan i somras med ett sådant kursavsnitt.

Vi lär oss genom att göra saker på riktigt.
Elsa Jonsson, studerande PME 19

Ett wow-moment

–Det var otroligt häftigt att se en mässa i den kalibern, säger Elsa Jonsson, studerande på Project Manager Meetings & Event och fortsätter. Det finns egentligen inga gränser på hur stor en mässa kan vara eller vad den kan innehålla. Jag gillade den speciella utflyktsdagen med besök på Sagrada Familia och besöken på de olika turistmålen och anläggningarna. Vi lär oss genom att göra saker på riktigt. Därför är YH-utbildningar framtiden. När jag tar examen ska jag jobba i Barcelona, skrattar Elsa högt.

Här kan du läsa mer om utbildningen Project Manager Meetings & Event

Vi samarbetar med bland andra
Apollo / Easyfairs / Egencia / Ekman Resor / Elite / ESS group / First Camp / Gothia Towers / Haman group / Herr Omar / Liseberg / MeetAgain / MeetAgain / MSC Cruiseline / Naturturismföretagen / Nazar / PS Ocassion / Quality Friends Hotell / ReiseBazaar / Resia / Scandic / Stockholm Live / Stockholm Live / Strawberry / Strömma / Ticket / TRAC – Travel Academy / Travel Experience / Visit Roslagen / Visit Stockholm /