Glada hälsningar från IBTM World i Barcelona

Varje år åker studenterna på utbildningen PME (Project Manager Meetings & Event) till den enorma eventmässan IBTM World i Barcelona. I år innehåll resan föreläsningar, Sagrada Familia och mängder med nya branschkontakter.

Vädret var strålande och tempot högt på årets obligatoriska besök på IBTM World i Barcelona. Resan ingår i kursen Internationella möten och event, där de studerande får lära sig att arbeta på en internationell arena och skapa nya affärer och relationer.

Älskade Barcelona

Alla gillar Barcelona. Faktum är att staden är det 4:e mest besökta resmålet i världen. Som jämförelse kan nämnas att Stockholm ligger på 19:e plats i världen.

Möte med MPI

Under resan ingår en unik möjlighet att träffa representanter från MPI (Meetings Professional International). Som student på TEC blir du automatiskt medlem i organisationen och kan söka stipendier och få ta del av massor av nulägesrapporter.

Mötesbranschen är gigantisk

– Mässan är en riktig ögonöppnare och visar hur komplex mötes- och eventindustrin är. När våra studenter tar examen har de kompetens att jobba inom vilket branschområde de vill, säger Camilla Escobar, utbildningsledare på TEC.

Praktikplats utomlands

På IBTM träffar du personer som du inte springer på någon annanstans. Här är bokstavligt talat hela världen är representerad. Studenterna passade på att ansöka om LIA-praktik på de olika företagen och det resulterade i erbjudanden både från London och Sydafrika.

Både inblick och utblick

– Mässan ger studenterna en inblick i den enorma industrin och en utblick från lilla Sverige. De ser vilken kraft som finns i mässor och hur man kan använda det för att sprida sitt budskap, säger Lotta Sand, verksamhetschef på TEC. Ett extra plus är att man får träffa många gamla studenter här.

Trender och nyheter

Även i år bjöd IBTM på en hel del intressanta seminarier. Några av de viktigaste trenderna är ett ökat fokus på hållbarhet. Även e-sport växer snabbt och blir alltmer viktigt i alla dess former. Det var även en hel del diskussioner om säkerhet och beredskap både online och på fysiska event. Hur förberedd är branschen på den ökade osäkerheten egentligen?

TEC i framkant

Incentive travel och självförverklingande var två ord som det pratades mycket om. De som deltar i möten ska bli motiverade och växa som medarbetare och människor. Det ska finnas en mening med mötet och det måste ge något. Det har TEC redan har tagit till sig och därför uppdaterat utbildningen redan i somras med ett sådant kursavsnitt.

Vi lär oss genom att göra saker på riktigt.
Elsa Jonsson, studerande PME 19

Ett wow-moment

–Det var otroligt häftigt att se en mässa i den kalibern, säger Elsa Jonsson, studerande på Project Manager Meetings & Event och fortsätter. Det finns egentligen inga gränser på hur stor en mässa kan vara eller vad den kan innehålla. Jag gillade den speciella utflyktsdagen med besök på Sagrada Familia och besöken på de olika turistmålen och anläggningarna. Vi lär oss genom att göra saker på riktigt. Därför är YH-utbildningar framtiden. När jag tar examen ska jag jobba i Barcelona, skrattar Elsa högt.

Här kan du läsa mer om utbildningen Project Manager Meetings & Event

Vi samarbetar med bland andra
Apollo / Easyfairs / Egencia / Ekman Resor / Elite / ESS group / First Camp / Gothia Towers / Haman group / Herr Omar / Liseberg / MeetAgain / MeetAgain / MSC Cruiseline / Naturturismföretagen / Nazar / PS Ocassion / Quality Friends Hotell / ReiseBazaar / Resia / Scandic / Stockholm Live / Stockholm Live / Strawberry / Strömma / Ticket / TRAC – Travel Academy / Travel Experience / Visit Roslagen / Visit Stockholm /

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Travel Education Centre, orgnr. 556549-8937 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser

Cookies för annonsmätning

För att kunna erbjuda bättre service och upplevelse placerar vi cookies för att kunna anpassa marknadsföring till dig. Ett annat syfte med denna behandling är att kunna marknadsföra produkter eller tjänster till dig, ge anpassade erbjudanden eller marknadsföra och ge rekommendationer kring nya koncept utifrån vad du har köpt tidigare.

Cookies för personlig annonsmätning

För att kunna visa relevant reklam placerar vi cookies för att anpassa innehållet för dig

Cookies för anpassade annonser

För att visa relevanta och personliga annonser placerar vi cookies för att tillhandahålla unika erbjudanden som är skräddarsydda efter din användardata