Lotta förklarar

Teori och praktik i skönt samspel

Lotta Sand har jobbat som utbildningsledare på TEC i nio år. Hon vet med andra ord allt man behöver veta. Dessutom tycker hon att praktiken är magisk. 

Teori och praktik i skönt samspel

Lotta Sand beskriver sin roll som utbildningsledare som komplex. Det gäller att ha koll på många olika saker samtidigt, något hon har utvecklat under sina nio år på jobbet.

Travel Education Centre är den enda aktören som utbildar inom besöksnäring, något som gör att de har ett väldigt stort förtroende i branschen. Många studenter som börjar har inte någon erfarenhet av turism och besöksnäring, men efter avslutade studier får nästan alla jobb direkt.

Vilken feedback brukar ni få från studenterna?
– Hade jag inte gått den här utbildningen så hade jag aldrig fått det här jobbet brukar jag få höra ofta. Det är ganska svårt att komma in i branschen utan erfarenhet. Vår utbildning med praktik gör att man hittar sin plats i branschen på ett naturligt sätt.

Praktikperioderna
Praktiken motsvarar ungefär 30 procent av utbildningen, en viktig faktor för många som söker sig till TEC.

– På den första praktiken brukar man upptäcka vad man vill göra, men kanske framför allt vad man inte vill göra. På praktik två hittar man ofta en plats där man skulle kunna jobba.

Praktiken är alltså uppdelad på två perioder, där den andra perioden avslutar hela utbildningen.

9 av 10 får jobb direkt
– Det är det magiska med praktiken, att den ligger så bra i utbildningen. Vi försöker göra det så gynnsamt som möjligt för studenterna  och arbetsgivarna. Och när man avslutar sin utbildning med en praktikperiod blir det naturligt att fortsätta jobba där.

– Branschen växer hur snabbt som helst, så om man kommer in på ett jobb finns det stora möjligheter att göra karriär.

En av de snabbast växande branscherna i Sverige skriker efter arbetskraft – kika in här och läs mer om utbildningarna, eller lämna in en intresseanmälan

 

Vi samarbetar med bland andra
Apollo / Easyfairs / Egencia / Ekman Resor / Elite / ESS group / First Camp / Gothia Towers / Haman group / Herr Omar / Liseberg / MeetAgain / MeetAgain / MSC Cruiseline / Naturturismföretagen / Nazar / PS Ocassion / Quality Friends Hotell / ReiseBazaar / Resia / Scandic / Stockholm Live / Stockholm Live / Strawberry / Strömma / Ticket / TRAC – Travel Academy / Travel Experience / Visit Roslagen / Visit Stockholm /

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Travel Education Centre, orgnr. 556549-8937 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser

Cookies för annonsmätning

För att kunna erbjuda bättre service och upplevelse placerar vi cookies för att kunna anpassa marknadsföring till dig. Ett annat syfte med denna behandling är att kunna marknadsföra produkter eller tjänster till dig, ge anpassade erbjudanden eller marknadsföra och ge rekommendationer kring nya koncept utifrån vad du har köpt tidigare.

Cookies för personlig annonsmätning

För att kunna visa relevant reklam placerar vi cookies för att anpassa innehållet för dig

Cookies för anpassade annonser

För att visa relevanta och personliga annonser placerar vi cookies för att tillhandahålla unika erbjudanden som är skräddarsydda efter din användardata