Lotta förklarar

Teori och praktik i skönt samspel

Lotta Sand har jobbat som utbildningsledare på TEC i nio år. Hon vet med andra ord allt man behöver veta. Dessutom tycker hon att praktiken är magisk. 

Teori och praktik i skönt samspel

Lotta Sand beskriver sin roll som utbildningsledare som komplex. Det gäller att ha koll på många olika saker samtidigt, något hon har utvecklat under sina nio år på jobbet.

Travel Education Centre är den enda aktören som utbildar inom besöksnäring, något som gör att de har ett väldigt stort förtroende i branschen. Många studenter som börjar har inte någon erfarenhet av turism och besöksnäring, men efter avslutade studier får nästan alla jobb direkt.

Vilken feedback brukar ni få från studenterna?
– Hade jag inte gått den här utbildningen så hade jag aldrig fått det här jobbet brukar jag få höra ofta. Det är ganska svårt att komma in i branschen utan erfarenhet. Vår utbildning med praktik gör att man hittar sin plats i branschen på ett naturligt sätt.

Praktikperioderna
Praktiken motsvarar ungefär 30 procent av utbildningen, en viktig faktor för många som söker sig till TEC.

– På den första praktiken brukar man upptäcka vad man vill göra, men kanske framför allt vad man inte vill göra. På praktik två hittar man ofta en plats där man skulle kunna jobba.

Praktiken är alltså uppdelad på två perioder, där den andra perioden avslutar hela utbildningen.

9 av 10 får jobb direkt
– Det är det magiska med praktiken, att den ligger så bra i utbildningen. Vi försöker göra det så gynnsamt som möjligt för studenterna  och arbetsgivarna. Och när man avslutar sin utbildning med en praktikperiod blir det naturligt att fortsätta jobba där.

– Branschen växer hur snabbt som helst, så om man kommer in på ett jobb finns det stora möjligheter att göra karriär.

En av de snabbast växande branscherna i Sverige skriker efter arbetskraft – kika in här och läs mer om utbildningarna, eller lämna in en intresseanmälan

 

Vi samarbetar med bland andra
Apollo / Easyfairs / Egencia / Ekman Resor / Elite / ESS group / First Camp / Gothia Towers / Haman group / Herr Omar / Liseberg / MeetAgain / MeetAgain / MSC Cruiseline / Naturturismföretagen / Nazar / PS Ocassion / Quality Friends Hotell / ReiseBazaar / Resia / Scandic / Stockholm Live / Stockholm Live / Strawberry / Strömma / Ticket / TRAC – Travel Academy / Travel Experience / Visit Roslagen / Visit Stockholm /