Stories

Praktik i Australien

Vi träffar Andreas Henriksson som lade en lovande friidrottskarriär på hyllan och nu satsar på en karriär inom turism. Han är lite stressad eftersom han ska åka på praktik i Australien om några dagar.

Jag har studerat på både universitet och folkhögskolor, men var inte riktigt nöjd, säger Andreas. Nu är jag hemma. Utbildningen Destination Management, Incoming Tourism är helt rätt för mig. Eftersom jag brinner för entreprenörskap och är social ger den här utbildningen mig möjlighet att utveckla besöksnäringen till Stockholm.

Bred utbildning

På Destination Management, incoming tourism lär vi oss att hitta och paketera upplevelser, resor och arrangemang. Eftersom det är en bred utbildning kan man efter examen jobba med allt från turism till event, eller nästan vad som helst inom besöksnäringen faktiskt. Utbildningen är inte svår men man måste vara nyfiken och anstränga sig lite för att lyckas. Det är en blandning av intressant och svårt men oerhört lärorikt.

World Travel Market

Klassen är en perfekt mix av människor med olika åldrar och erfarenheter. Det gör att vi även kan lära oss av varandra. Ett trevligt minne var när hela klassen besökte World Travel Market i London. Då fick vi chansen att se hur branschen fungerar i verkligheten. Det var en riktig…resefest, skulle man kunna säga, skrattar Andreas.

Tack vare lärarnas stora kontaktnät så kan man faktiskt få praktik över hela jorden, det är väldigt imponerande.

Praktik i Australien

Om några dagar ska jag åka på praktik i Australien och jobba på ett bolag som sätter ihop paketresor till backpackers. Kan det bli bättre? Tack vare lärarnas stora kontaktnät så kan man faktiskt få praktik över hela jorden, det är väldigt imponerande.

Vill utveckla branschen

Jag har bara gått en termin men har redan hunnit med massor. När jag tar examen vill vara med och utveckla helt nya upplevelser i Stockholm och Sverige.
Utbildningen ger massor av möjligheter och ingångar. Sök Destination Management, Incoming Tourism du också, avslutar Andreas och skrattar.

Läs mer om utbildningen här

Upplevelser är min drivkraft

Möt multikonstnären Alexandra Aristarhova som blir glad när hon träffar Sveriges konung. Hon går första terminen på Destination Management, incoming tourism och delar gärna med sig av sina upplevelser.

– Jag har tidigare jobbat med reklam och som fotograf, livscoach och terapeut, säger Alexandra. En dag kände jag att det var dags för nya utmaningar. Eftersom jag älskar upplevelser var Destination Management, incoming tourism ett lätt val.

Perfekt kombination

– Yh-utbildningen är en kombination av kreativitet och affärsmannaskap, fortsätter hon. Vi får lära oss att paketera resor, upplevelser och arrangemang. Utbildningen är praktisk och lärarna är yrkesverksamma inom sitt område. Det är en stor fördel. Det är inte bara akademiskt lärande utan mer hands-on och vi har praktik en tredjedel av studietiden.

Hälsade på Konungen

– Jag har bara gått en termin men har redan varit med om massor av roliga saker. Till exempel var vi på Drottningholm för ett tag sedan när Kungen och Drottningen plötsligt stannar bilen och hälsar på oss. Det var lite oväntat, men kul. Vi har även haft privatvisning på Operan. Eftersom vi måste ha koll på vår stad ingår allt i utbildningen. Vi provar hotell, cafeer och letar nya saker att paketera för att hitta nya sätt att dra turister till vår stad. Ett drömjobb.

Bra stämning i klassen

– Stämningen i klassen är fantastiskt fin och klasskamraterna är roliga, berättar Alexandra. För att passa på utbildningen bör man vara upplevelsebaserad. Det vill säga vaar nyfiken på nya platser och människor. Men man måste vara praktisk, inte bara en drömmare.

Bred utbildning

– Utbildningen tar upp allt från ekonomi och regler till upphandlingar, kontrakt och marknadsföring. Efter examen har man en bred utbildning och kan jobba inom många branscher. Jag vill kombinera hälsa och naturupplevelser. Gärna på någon form av retreats och hitta oväntade samarbeten med andra aktörer.

Om du vill ha ett kreativt och skapande arbete inom resebranschen så är det här en utmärkt utbildning!

Jag rekommenderar alla att söka

– Om du vill ha ett kreativt och skapande arbete inom resebranschen så är det här en utmärkt utbildning. Jag rekommenderar dig verkligen att söka Destination Management, incoming tourism, avslutar Alexandra och försvinner i den myllrande skolkorridoren

 

Hitta din utbildning

Här ser du utbildningarna du kan söka till höstterminen 2020. Vi finns i Stockholm, Göteborg och Malmö.
Vi samarbetar med bland andra
Airtours / Apollo / Egencia / Ekman Resor / eTRAVELi / Livebrand / MeetAgain / Quality Friends Hotell / Royal Carribean Cruiseline / Stockholm Adventures / Stockholm Live / Stureplans resebyrå / Svenska Möten / TRAC – Travel Academy / Travel Experience / Visit Stockholm /

Upplevelser är min drivkraft

Möt multikonstnären Alexandra Aristarhova som blir glad när hon träffar Sveriges konung. Hon går första terminen på Destination Management, incoming tourism och delar gärna med sig av sina upplevelser.
Till våra Stories

Praktik i Australien

Vi träffar Andreas Henriksson som lade en lovande friidrottskarriär på hyllan och nu satsar på en karriär inom turism. Han är lite stressad eftersom han ska åka på praktik i Australien om några dagar.
Till våra Stories