Stort rekryteringsbehov efter coronan

Äntligen! Onsdag den 9 februari försvann alla coronarestriktioner. Nu kan vi gå på konserter, bo på hotell och resa igen. Men vem ska boka, ta emot och skapa arrangemangen? Det saknas utbildad personal i branschen.

Onsdagen den 9 februari försvann de flesta restriktionerna kopplade till coronapandemin. Glädjen har inga gränser. Nu kan vi äntligen träffa vänner, gå på sportevenemang och samla på oss nya upplevelser igen. Livet som vi har längtat efter så mycket kommer tillbaka. Men branschens personalbrist är ett stort problem.

Svenskar längtar efter att resa

Land efter land öppnar nu upp. Danmark ligger i täten och har tagit bort alla restriktioner. Ganska snart kommer nog de flesta följa efter och då kan vi svenskar göra det som vi har längtat allra mest efter – resa. Vår uppdämda längtan är enorm och vi kommer snabbt sprida oss över världen för att uppleva och känna. Eller?

Enormt stort rekryteringsbehov

Vem ska boka resorna, ta emot på hotellen, skapa och arrangera eventen? Branschen har tappat cirka 25 procent av personalen under pandemin. Det saknas enorma mängder personer. Framförallt utbildade personer med hög kompetens kommer att efterfrågas under lång tid. Om man vill arbeta inom branschen så är det en väldigt bra ide att utbilda sig de närmaste åren. Behovet är stort på nästan alla områden.

-Det är sjukt trist att se 80-90 procent av omsättningen försvinna och säga hejdå till kollegor som är mer värdefulla än guld. Nu kommer situationen att bli den omvända i reseindustrin. Att hitta och rekrytera talang kommer att bli den svåraste uppgiften det närmaste året, skriver Viggo Cavling i Travel News (220204).

En YH-utbildning är en snabb väg in i branschen

Ett av de allra bästa sätten att få ett kvalificerat jobb inom rese- och besöksindustrin är att gå en kostnadsfri utbildning på en yrkeshögskola. Du får teoretisk kunskap med också praktisk erfarenhet eftersom det är väldigt mycket praktik. Du får direkt använda dina kunskaper på branschföretag, väldigt ofta leder även praktikperioderna till anställning.

Här hittar du kostnadsfria YH-utbildningar

Management inom hotell och besöksnäringen

Destination Management

TRAC turism- och resekonsult med IATA

Project Manager Meetings & Events

Vi samarbetar med bland andra
Apollo / Choice / Easyfairs / Egencia / Ekman Resor / ESS group / First Camp / Gothia Towers / Herr Omar / Liseberg / MeetAgain / MeetAgain / MSC Cruiseline / Nazar / PS Ocassion / Ps Occasion / Quality Friends Hotell / ReiseBazaar / Resia / Sabis/små Dalarö Gård / Scandic / Stockholm Live / Stockholm Live / Stureplans resebyrå / Ticket / TRAC – Travel Academy / Travel Experience / Visit Roslagen / Visit Stockholm /