Destination Management med praktik i Australien

Vi träffar Andreas Henriksson som lade en lovande friidrottskarriär på hyllan och nu satsar på en karriär inom turism. Han är lite stressad eftersom han ska åka på praktik i Australien om några dagar.

Jag har studerat på både universitet och folkhögskolor, men var inte riktigt nöjd, säger Andreas. Nu är jag hemma. Utbildningen Destination Management är helt rätt för mig. Eftersom jag brinner för entreprenörskap och är social ger den här utbildningen mig möjlighet att utveckla besöksnäringen till Stockholm.

Bred utbildning

På Destination Management lär vi oss att hitta och paketera upplevelser, resor och arrangemang. Eftersom det är en bred utbildning kan man efter examen jobba med allt från turism till event, eller nästan vad som helst inom besöksnäringen faktiskt. Utbildningen är inte svår men man måste vara nyfiken och anstränga sig lite för att lyckas. Det är en blandning av intressant och svårt men oerhört lärorikt.

World Travel Market

Klassen är en perfekt mix av människor med olika åldrar och erfarenheter. Det gör att vi även kan lära oss av varandra. Ett trevligt minne var när hela klassen besökte World Travel Market i London. Då fick vi chansen att se hur branschen fungerar i verkligheten. Det var en riktig…resefest, skulle man kunna säga, skrattar Andreas.

Tack vare lärarnas stora kontaktnät så kan man faktiskt få praktik över hela jorden, det är väldigt imponerande.

Praktik i Australien

Om några dagar ska jag åka på praktik i Australien och jobba på ett bolag som sätter ihop paketresor till backpackers. Kan det bli bättre? Tack vare lärarnas stora kontaktnät så kan man faktiskt få praktik över hela jorden, det är väldigt imponerande.

Vill utveckla branschen

Jag har bara gått en termin men har redan hunnit med massor. När jag tar examen vill vara med och utveckla helt nya upplevelser i Stockholm och Sverige.
Utbildningen ger massor av möjligheter och ingångar. Sök Destination Management, Incoming Tourism du också, avslutar Andreas och skrattar.

Läs mer om utbildningen här

Vi samarbetar med bland andra
Apollo / Choice / Easyfairs / Egencia / Ekman Resor / ESS group / First Camp / Gothia Towers / Herr Omar / Liseberg / MeetAgain / MeetAgain / MSC Cruiseline / Nazar / PS Ocassion / Ps Occasion / Quality Friends Hotell / ReiseBazaar / Resia / Sabis/små Dalarö Gård / Scandic / Stockholm Live / Stockholm Live / Stureplans resebyrå / Ticket / TRAC – Travel Academy / Travel Experience / Visit Roslagen / Visit Stockholm /