Ansökan öppnar onsdag 10 februari

Det är många som undrar när de kan lämna in ansökningar till höstens utbildningar. Svaret är att årets ansökningsperiod är 10 februari till 2 maj 2021. Välkommen!

Under ansökningsperioden 10 feb-2 maj kommer det att finnas en knapp ”ansök här” på din valda utbildning. Den tar dig till apply.yh-antagning.se där du fyller i din ansökan digitalt.

Under maj sker antagning och urval till våra utbildningar. Om du går vidare i processen blir du kallad till ett särskilt prov och sedan ett informationsmöte.

I juni får du besked om du har fått en plats. För att behålla din plats krävs det att du tackar ja till platsen inom sju dagar. Kraven på våra utbildningar och på de sökande är höga. Alla klarar inte detta och det uppstår därför reservplatser till våra utbildningar. Dessa kan du söka via något som kallas sen anmälan.

Sen anmälan innebär att sista ansökningsdag har passerat, men vi tar emot ansökningar till reservplatser. Då erbjuder vi alla som är behöriga plats i den ordning ansökningarna kommer in till oss. När utbildningen är helt full tar vi bort möjligheten att göra en sen anmälan.

Här kan du läsa mer om hur ansökningsprocessen går till

Vi samarbetar med bland andra
Apollo / Easyfairs / Egencia / Ekman Resor / Elite / ESS group / First Camp / Gothia Towers / Haman group / Herr Omar / Liseberg / MeetAgain / MeetAgain / MSC Cruiseline / Naturturismföretagen / Nazar / PS Ocassion / Quality Friends Hotell / ReiseBazaar / Resia / Scandic / Stockholm Live / Stockholm Live / Strawberry / Strömma / Ticket / TRAC – Travel Academy / Travel Experience / Visit Roslagen / Visit Stockholm /