Blended Learning gäller för undervisningen hösten 2020

För att uppfylla riktlinjerna kommer undervisningen ske via något som kallas Blended learning. Det innebär delvis på distans och delvis i klassrum.

Myndigheten för Yrkeshögkolan har nu lämnat besked om hur undervisningen ska bedrivas till hösten 2020 för att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer med anledning av Covid-19.

Blended Learning

För att uppfylla riktlinjerna kommer undervisningen ske via något som kallas Blended learning. Det innebär delvis på distans och delvis i klassrum. Fördelningen är 1 dag i skolan och 2 dagar på distans. Distansundervisningen kommer att ske bland annat via Itslearning, Zoom och Teams.

Rekommenderade avstånd

Undervisningen som sker i klassrum kommer att bedrivas i mindre grupper med god möjlighet till rekommenderade avstånd till varandra. Det går inte att följa de klassrumsbunda momenten på distans eftersom det kan vara handledning, grupparbeten, kunskapskontroller etc.

Vi följer direktiven från Myndigheterna

Direktiven från Folkhälsomyndigheten (FHM) och Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH) gäller hela höstterminen. Det kan självklart ske förändringar och vi följer noggrant alla direktiv och rekommendationer.

Optimerade system

Vår skolkoncern var en av de första i Sverige som tog fram en utbildning inom distanspedagogik och vi har bred erfarenhet inom området. De flesta utbildningarna klarade ´omställningen i samband med Covid 19 enkelt. Men det blev en utmaning för vissa lärare/konsulter/studerande, därför har vi nu optimerat plattformarna och utvecklat distanspedagogiken ytterligare.

Utvärderingar

Våra studerande utvärderar oss 4 gånger per år i anonyma enkäter. Den utvärdering som gällde för Coronaperioden var totalt sett bättre än den innan. Det anser vi vara ett gott betyg. Nästan 65 procent av våra studerande vill fortsätta att studera på distans/blended.

Hoppas att du får en fin sommar, så syns vi i höst.

Vi samarbetar med bland andra
Apollo / Easyfairs / Egencia / Ekman Resor / Elite / ESS group / First Camp / Gothia Towers / Haman group / Herr Omar / Liseberg / MeetAgain / MeetAgain / MSC Cruiseline / Naturturismföretagen / Nazar / PS Ocassion / Quality Friends Hotell / ReiseBazaar / Resia / Scandic / Stockholm Live / Stockholm Live / Strawberry / Strömma / Ticket / TRAC – Travel Academy / Travel Experience / Visit Roslagen / Visit Stockholm /