Utbilda dig till resekonsult för ett jobb inom resebranschen

Utbildningen för dig som vill jobba med planering, försäljning och bokning inom resebranschen med kunskap inom hållbart resande och destinationskunskap.

 

Utbildningen vänder sig till dig som vill jobba inom resebranschen och ger dig de relevanta branschdiplomeringar
– TRAC-diplomering (Malmö) 
– IATA/UFTAA-diplomering med TRAC (endast Norrtälje) 

Vad gör en resekonsult?

En resekonsult hjälper företag och privatpersoner att planera sina resor för att de ska få en så bra reseupplevelse som möjligt. Hen bokar och säljer resor som möter kundens behov och önskemål.

Hållbart resande och destinationskunskap är idag viktigt för många resenärer och ingår som en naturlig del i utbildningen. Även marknadsföring ingår i en resekonsults yrkesroll.

Detta och mycket annat ingår i rollen som resekonsult. Utbildningens bredd gör dessutom att du under din karriär kommer att kunna arbeta inom ett stort antal områden inom resor och turism.

Stort behov av rätt kompetens

Det globala resandet beräknas öka med cirka fyra procent per år. Tillväxten går på högvarv och resebyråer, flygplatser och researrangörer har ett mycket stort behov av kompetenta medarbetare.

Svenska Resebyråföreningen SRF har genomfört en kartläggning av det framtida rekryteringsbehovet. Undersökningen visar att drygt 1250 resekonsulter behöver rekryteras fram till 2019. Samma undersökning visar att hela 80% av företagen vill anställa TRAC utbildad personal Och i takt med ökad internationalisering och krav på kvalitetssäkring efterfrågas IATA diplomering i allt större omfattning.

Kunskaper som möter de krav branschen ställer

Utbildningen är framtagen för att på ett framgångsrikt sätt möta de krav som ställs inom rese- och turistindustrin idag.

Under dina studier kommer du bland annat lära dig:

  • Stödja och vägleda kunden genom hela köp- och bokningsprocessen
  • Boka och sälja resor och destinationer som möter kundens behov och önskemål
  • Amadeus, Galileo, Sabre, Worldspan och andra bokningssystem, inklusive de större researrangörernas chartersystem
  • Skapa merförsäljning under bokningsprocessen
  • Kunna identifiera, tolka och förmedla biljettregler, till exempel vid ombokningar och ändringar
  • Kommunicera i tal och skrift på ett korrekt och affärsmässigt sätt, både på svenska och engelska
  • Använda de vanliga IT-verktygen och andra system som finns inom branschen (till exempel Linkonline)

Läs gärna mer om kunskaper och färdigheter efter avslutad utbildning och titta gärna närmare på utbildningens innehåll.

Nära samarbete med branschaktiva företag som Ticket, Resia, HRG Nordic och Egencia

Tack vare Travel Education Centers nära samarbete med branschaktiva företag kan du som student vara säker på att få en utbildning som ligger nära det du kommer jobba med i ditt framtida arbetsliv.

  • De flesta av våra föreläsare arbetar inom branschen. Bland dessa innefattas representanter från Apollo, Stureplans Affärsresebyrå, Egencia, eTRAVELi och Royal Caribbiean Cruiseline. Med representanter från så många branschaktiva företag kan du som student räkna med arbetsuppgifter som är kopplade till ditt framtida yrkesliv.
  • En stor del av utbildningen utgörs av Lärande I Arbete (LIA) vilket är vad våra praktikperioder kallas. Utbildningen består av två praktikperioder (sammanlagt 24 veckor) som ger dig som student möjligheten att växa in i din framtida yrkesroll. Praktiken är dock mer än bara träning; det är en fot in i arbetslivet och framtida arbetsmöjligheter.

Möjlighet att arbeta som allt från resekonsult till Travel Manager

Efter avslutad utbildning kommer du till exempel kunna arbeta som reseproducent, Travel Manager, Key Account Manager, resekonsult etc.

En utbildning som ger dig en stor konkurrensfördel på arbetsmarknaden

Att utbildningen är TRAC-diplomerad är ytterligare en kvalitetsstämpel. Auktorisationen delas ut av den svenska resebranschen som har kontrollerat att utbildningens genomförande och kursplaner håller hög kvalitet. Vi är stolta över att vara den enda TRAC-utbildningen i Sverige med IATA/UFTAA-diplom. (IATA/UFTAA endast Stockholm Norrtälje) 

Av de omkring 220 IATA-auktoriserade skolorna i världen är vi en av de fem skolor som har uppnått högst testresultat på IATA/UFTAA-provet. Ett avklarat IATA-prov är ett kompetensbevis som har stor betydelse inom resebranschen över hela världen. IATA-provet genomförs av International Air Transport Association (IATA) och diplomet visar att man har kunskap i internationell resekunskap, bokning av flygbiljetter, hotell, hyrbilar etc. (IATA/UFTAA endast Stockholm Norrtälje)