Hej Emma Kimby, event manager på Av Frantzén

Du pluggade Project Manager Meetings & Events (PME) hos oss på TEC och tog examen 2015.

Vad var det som lockade med utbildningen?

— Året då jag sökte utbildningen jobbade jag som restaurangchef på en herrgård som även arrangerade många bröllop. Det var också där som mitt intresse för planering och genomförande av event började.
Jag tyckte dock att det var dags att bredda min kunskap och började googla på den typen av utbildningar i Stockholmsområdet. Hittade snart PME, sökte direkt och kom in!

— Att det var en yrkesutbildning föll mig i smaken då jag tror att kombinationen av att läsa sig till kunskap och utföra arbetet praktiskt är det bästa sättet att lära sig det här yrket.

Du jobbar nu på erkända Frantzéngruppen som event manager. På vilket sätt bidrog dina studier till att du arbetar där?

— Man vet aldrig var ens erfarenheter tar en och just i det här jobbet så är både min bakgrund inom restaurang och utbildningen på TEC en oslagbar kombination. Utan vare sig det ena eller det andra hade jag aldrig fått jobbet. Jag trodde faktiskt inte att skulle gå vidare till intervju –  men nu sitter jag här efter 1 år och 3 månader på världens roligaste jobb!

Vad var bäst med utbildningen?

— Möjligheten att träffa inspirerande människor från branschen. Upplägget att ta in föreläsare direkt från byråer och nätverk är en bra möjlighet att få inblick i hur det fungerar på riktigt.

Praktiken/LIAn är också en fantastisk möjlighet att ta sig in på en arbetsmarknad som inte är helt lätt att få in en fot på annars. Väldigt tacksamt!

Skulle du rekommendera andra att läsa på Travel Education Centre?

— Om man, som jag, känner att man fungerar bäst med upplägget ”learning by doing” men vill ha lite mer kunskap i ryggen innan man ger sig ut i en främmande bransch – då är denna utbildning definitivt ett bra alternativ.  Jag har haft nytta av flera delar i mitt yrkesliv och kontakterna man får längs vägen, både föreläsare och kurskollegor, är oslagbart!