Var med och utveckla turismen i Sverige som Destination Manager

Utbildningen för dig som vill arbeta som agent i Sverige med paketering av resor, upplevelser och arrangemang för internationella aktörer

 

Restplatser finns!

Den här utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad.

Den inkommande turismen till Sverige ökar som aldrig förr. Och med den ökar de utländska researrangörernas behov av agenter i Sverige som kan paketera resor, upplevelser och arrangemang för utländska besökare. Möjligheterna till jobb efter examen är mycket goda.

Vad gör en Destination Manager?

Yrkesrollen är bred och varierad. En Destination Manager har bred kunskap om såväl Stockholms län som det övriga landet. Detta behövs för att kunna ta fram exempelvis program, kalkyler och rätt prissättning för olika beställare. Ett kommersiellt och flexibelt tänkande är viktigt då den ena beställaren inte är den andra lik.

Vidare skräddarsyr man olika paket och arrangemang utifrån kundens/beställarens behov. Då många av kunderna är utländska arrangörer kommer du vara deras lokala representant som hjälper dem med paketering, kontraktsskrivning, upplägg av aktiviteter och utflykter etcetera.

Vad lär jag mig på utbildningen?

Du kommer att lära dig hur man utvecklar och förädlar turismprodukter för framtidens resande och att skapa affärer. Du kommer exempelvis att lära dig:

 • Marknadsföring. Kunskap att ta fram marknadsföringsmaterial samt kompetens att skapa en hemsida
 • I syfte att analysera och marknadsföra olika affärsmöjligheter lär du dig verktyg som AdWords och Google Analytics
 • Kunskaper och färdigheter i Photoshop
 • Kalkylering, dynamisk prissättning, offerter och Revenue Management
 • Projektledning, konceptutveckling och organisationsutveckling
 • Kunskap om en dynamisk organisation med fokus på kund, kvalitet och försäljning
 • Hållbarhet, tillgänglighet. Upprätta policys och arbeta med hållbarhetsfrågor utifrån ett kvalitetssäkringsperspektiv
 • Avtal och affärsjuridik. Kunna upprätta olika typer av juridiskt bindande avtaL
 • Säkerhet och beredskap. Skapa riskanalyser, åtgärdsplaner, beredskapsmanualer samt system för uppföljning. HLR- utbildning
 • Innovativ och flexibel paketering av nya produkter mot en ny målgrupper på marknaden

Nära samarbete med branschaktiva företag och möjlighet till praktik utomlands

Tack vare Travel Education Centers nära samarbete med branschaktiva företag kan du som student vara säker på att få en utbildning som ligger nära det du kommer jobba med i ditt framtida arbetsliv.

 • Alla våra föreläsare är verksamma inom branschen på ett eller annat sätt. Bland dessa innefattas representanter från bl.a. Sea Scape och Strömma, Ekman resor, Tumlare och Destination Roslagen. Med representanter från så många branschaktiva företag kan du som student räkna med arbetsuppgifter som är kopplade till ditt framtida yrkesliv.
 • En stor del av utbildningen utgörs av lärande i arbete (LIA) vilket är vad våra praktikperioder kallas. Utbildningen består av två praktikperioder på sammanlagt 24 veckor som ger dig som student möjligheten att växa in i din framtida yrkesroll. Praktiken är dock mer än bara träning; det är en fot in i arbetslivet och framtida arbetsmöjligheter.

OBS! Den ena av de två LIA-perioderna kan göras utomlands om man vill. Detta är möjligt tack vare våra utmärkta kontakter och nära samarbeten inom branschen.

Möjlighet att arbeta med allt från researrangör till produktutvecklare inom rese- och turistindustrin

Efter avslutad utbildning kommer du till exempel kunna arbeta som reseproducent, researrangör, Destination Management Company (DMC), produktutvecklare inom rese- och turistindustrin, samt säljare på hotell, anläggningar och turistkontor.

En bransch i stark tillväxt

Turismen är en betydande näring som skapar jobb. Många av turistföretagen ser optimistiskt på branschens utveckling och behöver nyanställa. Sverige har stor potential att utvecklas som besöksdestination. Här finns unika platser för upplevelser året runt. Den största delen av ökningen de närmaste 5 åren beräknas vara internationella besökare.

Turismen i Sverige är med andra ord en bransch i stark tillväxt och med ett stort behov av kompetens och kunskap. Arbetstillfällena kommer att vara många framöver.

Utbildningens innehåll

Mål med utbildningen

Ledningsgrupp